Wanneer je een POP3 account wilt instellen, heeft u een SMTP authentificatie nodig als je ervoor kiest om je hosting account te gebruiken voor het versturen van e-mail.

Om een account met een SMTP authentificatie aan te maken heb je de volgende informatie nodig:

Je naam: Je eigen naam of bedrijfsnaam invullen
Je e-mail: naam@jouwdomein.nl
Account type: Altijd een POP3 account
Mail server voor inkomende berichten(POP3): mail.jouwdomein.nl
Mail server voor uitgaande berichten(SMTP): mail.jouwdomein.nl
Gebruikersnaam: Zelfde naam als van je POP3 account
Wachtwoord: Zelfde wachtwoord als van je POP3 account.

Let op: De SMTP login naam / wachtwoord is hetzelfde als je POP3 account login naam / wachtwoord.

Hoe je een account met SMTP authentificatie aan moet maken varieert per e-mailcliënt maar je hebt altijd de bovenstaande informatie nodig om deze instellingen te verrichten.