|

Alles over Mailinglijsten

Een mailinglijst aanmaken

Om een mailinglijst aan te maken, moet je eerst inloggen op je controlpanel (dit doe je door naar http://jouwdomein.nl:2222 te gaan) Klik in het controlpanel vervolgens op "Mailinglijst".

Stap1: Klik op "Nieuwe mailinglijst" links boven in je scherm.

Stap2: Vul je "lijstnaam" in en klik op "maak".

Let op: Je kunt geen mailinglijst maken als de naam al bestaat als een POP3 e-mail account, Autobeantwoorder of Doorsturing.

Aanmelden / verwijderen of aanpassen van een e-mailadres bij een e-mail lijst

Je kunt je op twee manieren aanmelden bij de adressen lijst:

Mogelijkheid1: Stuur een e-mail naar majordomo@jouwdomeinnaam.com en type "subscribe listname" (zonder citaten) in de berichten ruimte.

Mogelijkheid2: Stuur een e-mail naar listname-request@jouwdomeinnaam.com en type "subscribe" (zonder citaten) in de berichten ruimte.

Elke lijst is ook beschikbaar in een samenvatting. Dit betekent dat de berichten worden opgeslagen en dan eens per periode (b.v. per week) worden verstuurd in één groot bericht Dit is nuttig bij grotere lijsten om te verzekeren dat de ontvangers niet die door dagelijkse berichten worden overweldigd. Om te kunnen aanmelden voor de samenvatting, dien je dezelfde procedure te volgen als aanmelden, alleen gebruik dan:

Mogelijkheid1: Gebruik als e-mail adres listname-digest request @jouwdomeinnaam.com in plaats van listname request@jouwdomeinnaam.com

Mogelijkheid2: Vul de bericht ruimte met "subscribe listname digest" in plaats van "subscribe listname."

Afmelden

De stappen om af te melden zijn hetzelfde als die voor het aanmelden, alleen vervang je het woord "subscribe" met "unsubscribe" in de berichten ruimte. Majordomo zal je een e-mail sturen als de aanmelding/afmelding succesvol is. Bovendien kun je de aanmeldingen lijst bekijken in het controlpanel.

Aanmelden / verwijderen of aanpassen van een mailinglijst direct in het controlpanel

Via het controlpanel kan je zelf aanmeldingen toevoegen of verwijderen. De ontvangers krijgen op deze wijze van toevoegen geen bevestigingsbericht van Majordomo. Dit betekent dat zij er geen weet van hebben dat zij op de lijst staan, tot iemand het meldt of de lijst e-mailt.

Om een e-mail account toe te voegen of te verwijderen van je e-mail lijst, moet je eerst inloggen op je controlpanel (dit doe je door naar https://jouwdomein.nl:2222 te gaan) Klik in het controlpanel vervolgens op "Mailinglijst".

Stap1: Klik op "bekijk" om iemand toe te voegen of te verwijderen van de e-mail lijst. Je kunt kiezen uit toevoegen aan je domein of toevoegen aan je domein-digest. Wanneer je kiest voor het toevoegen aan je domein-digest ontvangt dit e-mailadres ook de zogenoemde samenvattingen.

Elke lijst is ook beschikbaar in een samenvatting. Dit betekent dat de berichten worden opgeslagen en dan eens per periode (b.v. per week) worden verstuurd in één groot bericht Dit is nuttig bij grotere lijsten om te verzekeren dat de ontvangers niet door dagelijkse berichten worden overweldigd. Om te kunnen aanmelden voor de samenvatting, dien je dezelfde procedure te volgen als aanmelden, alleen gebruik dan:

Toevoegen: Om iemand toe te voegen vul je het e-mail adres in en klik je op toevoegen.

Verwijder: Om iemand te verwijderen selecteer je het te verwijderen domein en klik je daarna op verwijder geselecteerde. (dit geld voor de gewone abonnee en digest abonnee)

Aanpassen: Voor het aanpassen van je e-mail zie je boven in de afbeelding de link klik hier. Het aanpasmenu wordt het best gebruikt door hen die ervaring met Majordomo hebben. Wij stellen voor dat je de Majordomo Home Page bezoekt als je hier meer informatie over wil hebben. (http://www.greatcircle.com/majordomo/)

Alle aanmeldingen zullen hier ongeacht hoe ze zijn ingeschreven worden toegevoegd aan de mailinglijst (via e-mail of via het controlpanel).